Leikkuulaudat / Cutting boards

Puinen leikkuulauta

Puinen leikkuulauta on kaunis ja kestävä, sekä pitää veitset paremmassa kunnossa.

Onko puinen malli sitten hygieenisempi kuin muovinen? Tottahan on, että puinen lauta ei astianpesukoneesta pidä, mutta vesipesun se kestää silti oikein hyvin, kunhan ei liottamaan aleta. Kaikkiin lautoihin tulee karhea pinta ja veitsen jälkiä oli se sitten puuta tai muovia. Puulla on kuitenkin todettu olevan antibakteerisia ominaisuuksia ja bakteerit elävät paremmin muovisen laudan uurteissa kuin puussa.

Tuntuuko sinusta, että puiset leikkuulaudat ovat paksuja, painavia ja hankalia käyttää? Niin meistäkin. Paksuudella on haettu kestävyyttä. Paksumpi puinen kappale pysyy myös paremmin suorana. Meillä on ratkaisu tähän ongelmaan -kolmikerroslevystä valmistetut leikkuulaudat. Rakenne pitää leikkuulaudan paremmin suorana ja tekee siitä aivan uskomattoman kestävän. Kolmierrosrakenne mahdollistaa myös sen, että puisesta leikkuulaudasta voidaan tehdä tavanomaista ohuempi.

jarilanto puuseppä & mystikko tarjoaa reilun valikoiman puisia leikkuulautoja.

Kaikki valmiina olevat mallit ovat myynnissä Huikerruksen verkkokaupassa. Mikäli verkkokaupasta ei tällä hetkellä löydy sitä juuri sinulle sopivaa puista leikkuulautaa, niin ota yhteyttä ja tehdään sinulle juuri sellainen kuin haluat.

Wooden cutting board

The wooden cutting board is beautiful and durable and keeps knives in better shape.

Is the wooden model then more hygienic than the plastic? It is true that the wooden board does not like the dishwasher, but it still withstands water washing very well, as long as it does not get soaked. All boards come with a rough surface and the knife marks, be it wood or plastic. However, wood has been shown to have antibacterial properties and bacteria live better in the grooves of plastic boards than in wood.

Do you feel that the wooden cutting boards are thick, heavy and difficult to use? So do we. Thickness has been sought for durability. The thicker wooden piece also stays better straight. We have a solution to this problem – three-layer cutting boards. The structure keeps the cutting board more straight and makes it incredibly durable. The three-layer construction also allows the wooden cutting board to be made thinner than usual.

jarilanto puuseppä & mystikko offers a fair selection of wooden cutting boards.

All ready-made models are on sale in the Huikerrus online shop. If they do not currently have the right wooden cutting board for you in their shop, please contact us and we will do exactly what you want.